Skip to main content

Professional Αrboriculture

This course includes the culture principles for productive trees.

Summary Schedule

  • Εσπεριδοειδή (πορτοκαλιά, λεμονιά, γκρέιπ φρουτ, μανταρινιά κ.α.).
  • Μηλοειδή (μηλιά, αχλαδιά, κυδωνιά, μουσμουλιά).
  • Πυρηνόκαρπα (ροδακινιά, δαμασκηνιά, βερικοκκιά, κερασιά, βυσσινιά).
  • Ακρόδρυα (φυστικά, αμυγδαλιά, καρυδιά, καστανιά, φουντουκιά, πεκάν).
  • Μικροί καρποί (μύρτιλλο, σμέρουρο, βατόμουρο)
  • Γηγενείς καλλιέργειες (συκιά, φραγκοσυκιά, χαρουπιά, κουμαριά, κρανιά, ροδιά, σαμπούκος, κορομηλιά)
  • Ενεργειακά φυτά (ιτιά, λεύκα, ευκάλυπτος, παυλώνια)
  • Υποτροπικά φυτά (παπάγια, αβοκάντο, μπανανιά, χουρμαδιά, πεκάν, μάνγκο, λωτός, λίτσι, γκουάβα) Για το κάθε φυτό περιγράφονται
  • Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις - Εγκατάσταση δενδροκομείου.
  • Κλαδέματα – λιπάνσεις.
  • Μορφολογία, πολλαπλασιασμός, καλλιεργητικές φροντίδες.
  • Εχθροί - Ασθένειες και τρόποι αντιμετώπισής τους.
  • Τρόποι συγκομιδής και συσκευασίας. Μέθοδοι συντήρησης.