Ανακοίνωση αναστολής εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εκπαιδευόμενους του Ινστιτούτου μας ότι λόγω των έκτακτων μέτρων του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 που θα ισχύουν από τις 07/11/2020 αναστέλλονται τα μαθήματα στα σεμινάρια μας με φυσική παρουσία (Δια ζώσης) έως την άρση των μέτρων αυτών. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μόνο διαδικτυακά μέσω τηλεκπαίδευσης  καθ’ όλη την περίοδο αυτή.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες θα ενημερωθείτε από τον εκπαιδευτή σας.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλείστε όπως επικοινωνήσατε με τα γραφεία μας  στο τηλέφωνο  210-8011146  καθημερινά 08:00 – 13:00.

Εκ της Διευθύνσεως.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-10-20

 

 

 

 

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 02:00π.μ τα ξημερώματα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην βορεινή πλευρά του Κτήματος Συγγρού, σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή, μακριά από το εσωτερικό οδικό δίκτυο. Η αντίδραση υπήρξε άμεση, στο σημείο κατέφθασαν 4 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, 2 οχήματα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου,1 όχημα των δασοπυροσβεστών Εκάλης,1 ομάδα ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ., οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του Ι.Γ.Ε.. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να κατασβήσουν την φωτιά έγκαιρα αποφεύγοντας την οποιαδήποτε καταστροφή. Ο απολογισμός της φωτιάς είναι 200 τετραγωνικά μέτρα αραιής θαμνώδους εκτάσεως. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής ερευνά τα  αίτια καθώς οι συνθήκες, η ώρα και το σημείο προκαλούν εύλογα ερωτηματικά.

 

Η διοίκηση του Ι.Γ.Ε. ευχαριστεί θερμά τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου, τους Δασοπυροσβέστες Εκάλης, την ΔΙΑΣ και τους εργαζόμενους του, ενώ έδωσε εντολή για τη σύνταξη μελέτης αναδάσωσης για την άμεση αποκατάσταση.

 

 

Σχετικά με την είσοδο αυτοκινήτων του Κτήματος Συγγρού τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου

Ανακοίνωση
 
Ενημερώνουμε τους επισκέπτες του Κτήματος Συγγρού ότι τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου η κεντρική πύλη του Κτήματος (είσοδος αυτοκινήτων)  θα είναι ανοικτή  τις ώρες 08:00 - 20:00 για την εξυπηρέτηση του κοινού. Επισημαίνεται,  ότι οι οδηγοί των οχημάτων παρκάρουν με ατομική τους ευθύνη εντός του Κτήματος Συγγρού.
 
Εκ μέρους του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου

Νέος κύκλος σεμιναρίων του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο νέο κύκλο σεμιναρίων αγροτικής εκπαίδευσης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.). Τα σεμινάρια απευθύνονται όχι μόνο σε επαγγελματίες του κλάδου αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε αγροτικά θέματα (Πολίτες, Φοιτητές Σπουδαστές Γεωπονικών Επιστημών, Νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα), βιώνοντας μία ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία στο Κτήμα Συγγρού. Οι εγγραφές διεξάγονται μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου λόγω αυξημένης ζήτησης των σεμιναρίων.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά σεμιναριακών μαθημάτων σε ποικίλα και εξειδικευμένα αντικείμενα όπως:

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 100 ΩΡΩΝ (200 €)

 

  • Μελισσοκομία
  • Κηποτεχνία
  • Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά
  • Δενδροκομία
  • Ελαιοκομία
  • Αμπελουργία – Οινολογία
  • Βοτανοθεραπεία
  • Φυσικά Καλλυντικά | 250 €

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 100 ΩΡΩΝ 

 

  • Επαγγελματική μελισσοκομία (220 €)
  • Απεντομώσεις – Μυοκτονίες (220 €)

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 40 ΩΡΩΝ ΝΕΟ

 

Διαχείρηση Φυτωριακής Μονάδας (Ίδρυση, Επιχειρηματικός Σχεδιασμός, Κοστολόγιο, Προώθηση, και Τυποποίηση Αγροτικών Προϊόντων) 40 ώρες | 100 €

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΙΓΕ www.ige.gr ή στο τηλέφωνο 210 8011 146 (9 π.μ. έως 1 μ.μ.).

 

Στις εγγραφές των μαθητών τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

Ο αριθμός των εγγραφέντων σε κάθε σεμινάριο εξαρτάται από το ΙΓΕ και ορίζεται εκ νέου για κάθε εξάμηνο μετά από σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του ΙΓΕ (15 άτομα ανά σεμινάριο)

 

 

 

Ανανέωση του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Προς ενημέρωση του κάθε ενδιαφερομένου επί της ανανέωσης του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων σας γνωρίζουμε τα κάτωθι

1) Σύμφωνα με το άρθρο 14 της ανωτέρω Κ.Υ.Α. η ισχύς του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων σε θέματα του Παραρτήματος Β’ του ν. 4036/2012 (Α’8) είναι πέντε έτη και ξεκινάει από την ημερομηνία επιτυχούς χορήγησης του. Επιπροσθέτως η παράγραφος 2 του ιδίου άρθρου αναφέρει ότι το αργότερο έξι μήνες πριν την λήξη της ισχύος του ο ενδιαφερόμενος δύναται να εξετασθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του άρθρου 12 προκειμένου να ανανεώσει την ισχύ του για επιπλέον 5 έτη.

2) Στην ιστοσελίδα http://ppp-usercert.minagric.gr/ παραμένει διαθέσιμη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή για την προετοιμασία στις ερωτήσεις που τίθενται στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

3) Το σύστημα των εξετάσεων ανανέωσης ακολουθεί την διαδικασία του συστήματος απόκτησης. Οι φορείς κατάρτισης και τα κέντρα εξετάσεων βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/cropproduction/fytoprostasiamenu/elenxoifitoprostateytikonmenu/525-ethniko-sxe-drashs/1590-sxediodrashs-gevrgikon-farmakon-gr στο τμήμα Ψηφιακή Υπηρεσία Πιστοποίησης Γνώσεων Ορθολογικής χρήσης Γεωργιών Φαρμάκων με τίτλο Φορείς Κατάρτισης και Κέντρα Εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.

4) Ο κανονισμός των εξετάσεων βρίσκετε αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Georgika_Farmaka/elenxoi/Kanonismos_SYSXOPIS_ 12.15.pdf.

5) Οι ερωτήσεις καταχωρίζονται ανά κεφάλαιο του Παραρτήματος Β’ του ν.4036/2012 (Α’8) και βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Georgika_Farmaka/elenxoi/SYSXOPIS_ERWTHSEIS_v .6.1_071815.pdf.

6) Το τέλος των εξετάσεων ορίζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα της με αριθ. πρωτ. 13631/159106/2013 Κ.Υ.Α. (Β’3410) όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. 11118/127128/2015 (Β΄2518). Με βάση τα ανωτέρω ενημερώνουμε για την υποχρέωση των επαγγελματιών χρηστών των οποίων λήγει η ισχύς του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων να προβούν εκ νέου σε εξετάσεις για την ανανέωση του. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 4 του ν. 4036/2012 (Α’8), η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν σε ισχύ το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Georgika_Farmaka/elenxoi/2139_55846-19-02-2020-Ananeosi-PXFP.pdf

Σελίδα 1 από 14